Hoe het allemaal begon

 

Nog een potje erbij in mijn medicijnkastje. De rij wordt steeds langer. Het kastje kan bijna niet meer dicht...

En dat terwijl ik pas begin 20 was? Zo wilde ik niet oud worden. Wat zou er dan allemaal nog bijkomen?

M'n darmen, m'n luchtwegen en m'n rug... En de ene pil was dan weer nodig om de bijwerkingen van de andere pil teniet te doen. Ik was een vaste bezoeker van de huisarts. En in veel gevallen was het antwoord dat het nou eenmaal zo was, ik moest er maar mee 'dealen'.

 

langzaam terug naar balans

Zonder hier verder heel veel over uit te wijden ben ik pas goed naar mijn emotionele en lichamelijke gezondheid gaan kijken na het overlijden van mijn man. Zowel lichamelijk als geestelijk was ik een wrak. Dat het een met het ander te maken heeft is wel duidelijk. Ik koos voor een psycholoog die tevens werkt met bioresonantie. Dit was voor mij het startpunt om een nieuwe balans in mijn leven te vinden. Steeds meer ben ik homeopatische middelen gaan gebruiken, maar ook verzorgingsproducten op natuurlijke basis en voeding zonder kunstmatige toevoegingen.

Het is een proces geweest van steeds meer ontdekken wat er mogelijk is en vooral ook merken dat mijn lijf hier zo blij mee is. Mijn prikkelbare darm houdt zich bijzonder rustig, mijn allergieën zijn bijna niet meer merkbaar en ik heb stukken meer energie. En als ik toch merk dat er zich  wat kwaaltjes aandienen weet ik met de juiste aanvullingen van etherische oliën en supplementen mijzelf weer 'goed op de rit' te krijgen.

 

Etherische oliën

En ja, dat laatste terrein is een gebied waar ook voor mij nog zoveel te ontdekken valt. Het begon met een olie die fantastisch werkt als ik  een keer last heb van mn darmen. Tijdens een workshop kreeg ik een druppel van de olie in een glas water om te drinken. Het smaakte naar anijs en dat vind ik lekker dus het was geen straf.
Zo gezegd, zo gedaan. En tot mijn stomme verbazing werd mijn buik rustig. Was dit toeval? Ik heb de olie meegenomen naar een collega die met bioresonantie kon bevestigen dat deze olie inderdaad ondersteunend werkte voor mijn lijf. 
Dit riekte naar meer.....

 

Celzouten en omega-3 als basis

Door de leukemie van mijn 2 kittens ben ik weer op een nieuw spoor gezet; de celzouten van Dr. Schüssler. Tot mijn stomme verbazing werd mijn oude kater van 16 jaar weer levendig na het toedienen van celzouten en kreeg ik dankzij de celzouten de te snel werkende schilklier van mijn kitten weer onder controle. Beide heren hebben aids en leukemie, maar door alle homeopathische toevoegingen maken ze het goed!

Door deze geweldige ervaringen ben ik mij gaan verdiepen in de celzouten en heb er een aantal cursussen in gevolgd waardoor ik nu ook als celzoutconsulent werkzaam ben. Wat een mooie werking. Lees meer hierover op de pagina: de cel als basis.

Mijn eigen lijf had het zwaar door de druk van 'alle ballen die ik hoog probeerde te houden' en ik had ondermeer last van extreme vermoeidheid. Door een collega kwam ik in aanraking met de mooie olie omega-3, maar dan wel MET een meting. Want ik weet graag waar ik mee bezig ben. Waar sta ik nu? En wat is er nodig? Niet blind allerlei supplementen nemen, maar weten wat er nodig is. Een kleine vingerprik vertelt precies hoe het is gesteld met mijn omega-3.
Waarom is dit zo belangrijk? Lees ook meer hierover op de pagina: de cel als basis. En nu - een half jaar later - voel ik mij fitter/energieker en weet ik door de 2e meting inmiddels dat de waardes nu goed zijn. Dat geeft vertrouwen om zo lang mogelijk gezond te kunnen functioneren.

 

Voor mijzelf en voor mijn cliënten

Toen ik mij in de oliën en de celzouten ging verdiepen ontdekte ik dat er zoveel meer mogelijk is. Ook je emoties worden door de oliën en de celzouten beïnvloed. En laat ik nou eigenaresse van het prachtige bedrijf Talpatherapie zijn....

(Kijk ook eens op deze website wat ik je hierin te bieden heb: www.talpatherapie.nl.)

Dus ook mijn cliënten varen er nu wel bij. Niet alleen inzicht via therapie maar ook ondersteunende oliën en celzouten om het veranderingsproces soepel te laten verlopen.
In het therapietraject heb ik inmiddels als vast onderdeel opgenomen de meting met de i-Tovi scan om de juiste oliën in te kunnen zetten en een lijst samengesteld waar bij invulling hiervan uitrolt welke celzouten ondersteunend kunnen zijn .

Hoe mooi is dat?

 

doTERRA

Het bedrijf waarvan ik de oliën betrek is doTERRA. Waarom deze keus? Om 2 redenen: ten eerste is er een onafhankelijk orgaan dat de oliën onderzoekt op hun kwaliteit en doTERRA hierdoor een CTPG keurmerk heeft. Ten tweede omdat doTERRA diverse projecten heeft om juist de lokale boeren hiermee te ondersteunen. doTERRA's Healing Hands (https://www.doterra.com/NL/nl_NL/healing-hands-our-mission) brengt healing en hoop in de wereld door communities wereldwijd te voorzien van hulpmiddelen zodat ze zelfvoorzienend kunnen worden.

En zo kan ik en mensen in mijn eigen omgeving en tegelijk mensen aan de andere kant van de wereld een zetje in de goede richting geven.

Hiernaast gebruik ik ook producten van Forever Living. Producten gemaakt op basis van aloë vera,

zie tabblad Producten.

 

kRACHT VAN DE NATUUR

Een ander mooi natuurproduct is Aloë Vera. Ook dit pas ik graag toe, zowel als basis in DIY producten als fijne producten van Forever Living - zoals bv. de aftershave of eau de toilette voor mannen - die je in de Webshop kunt vinden.

En zo ontdekte ik: DE KRACHT VAN DE NATUUR...

* de vele mogelijkheden om jezelf zo gezond mogelijk te houden en bepaalde klachten voor te kunnen zijn en

* het effect van natuurlijke middelen op lijf en emoties

* maar ook: wat een lol je kunt beleven aan het zelf samenstellen van je eigen producten!!

- of het nou een bodyolie, een schoonmaakmiddel of een geurkaars is - (zie hiervoor de pagina Workshops.)

 

delen

En dit alles wil ik graag met anderen delen zodat ook zij kunnen ervaren hoe fijn het is om de kracht van de natuur te gebruiken om jezelf en je dierbaren zo goed mogelijk te verzorgen! Dus kijk lekker rond op mijn website of er iets voor jou tussen zit. Een product, een workshop of een mooi cadeau voor een ander...

Natuurlijk ... het kan ... natuurlijk!

En natuurlijk 

een gezonde en geurige groet van MIJ,

Ilse