dr. Schüssler celzouten

Verzwikte enkel, groeipijnen, koorts, allergieën, diarree, insectenbeet, wagenziekte, buikkramp, hoofdpijn/migraine, tranende ogen, loopneus, verbrandingen, maagzuur, jeuk, opgeblazen gevoel, gewrichtspijn of wat dacht je van een kater?
Ik weet 100% zeker dat je minstens één van de genoemde klachten wel eens hebt gehad of nog hebt. Maar ik weet ook bijna zeker dat er maar weinig mensen zijn die dan denken aan het gebruiken van dr. Schüssler celzouten. En toch kan het zo simpel zijn!!

De celzouten van dr. Schüssler zijn zo breed toepasbaar dat iedereen hier wat aan kan hebben. Jong en oud. Het zijn celzouten die van nature al in het lichaam voorkomen. Het zijn dus GEEN supplementen!

Het is de basis van je lijf. Als je celzouten op orde zijn kan je lichaam extra goed voeding en/of supplementen tot zich nemen. Hoe mooi is dit?

Maar als je kortere of langere tijd tekorten hebt opgelopen doordat je ziek was, gestresst was of op een andere manier minder goed voor je lijf hebt kunnen zorgen, dan is de balans verstoord. Dit is te merken aan bepaalde klachten (zowel fysiek als mentaal) en een sterke behoefte aan of afkeer van bepaald voedsel.

De celzouten van Dr. Schüßler sluiten aan bij de principes uit de natuurgeneeskunde; ondersteuning van het opbouwend en herstellend vermogen van het lichaam zelf. 

Het is ook mogelijk om in een acute situatie, door het toepassen van de celzouten volgens Dr. Schüßler, symptomen te verlichten en herstel te bevorderen. De celzouten kunnen ook effectief ter ondersteuning worden ingezet bij zowel natuurgeneeskundige als reguliere therapieën. Het lichaam krijgt meer mogelijkheden om het gekozen proces op te pakken. Het inzetten van de celzouten volgens Dr. Schüßler is echter geen vervanging van de behandeling door een arts. 

Ik gebruik celzouten bij incidentele klachten (griepverschijnselen, hoofdpijn, maagzuur, etc.) maar zet dit ook in op psychisch gebied in het werk met mijn cliënten.

Het werkingsgebied is ongelooflijk breed en veelzijdig. Eigenlijk zou iedereen een 'basisset' in huis moeten hebben. In dit geval zou ik dus adviseren: "gebruik wat meer zout"....

Heb je bepaalde klachten en zou je graag samen met mij kijken wat de celzouten voor jou kunnen betekenen?
Maak een afspraak met mij voor een consult. (Indien aanvullend verzekerd, mogelijkheid tot vergoeding door zorgverzekeraar.)

Zie ook mijn andere website: www.talpatherapie.nl/contact/kosten